De Gooische TamTam

Het Spiegelschrift

Is net gelanceerd, wordt nog geplaatst.

Blijf je graag op de hoogte? schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief, voor mijn laatste nieuwtjes en kunsttips in het algemeen.

NIEUWSBRIEF 3: GLAMOUR & TV

 Vind je het leuk te zien hoe ik woon en werk?

In het duurzame lifestyle programma ‘BinnensteBuiten’ van 8 april 2022 zie je hoe ik woon en werk in het prachtige rijksmonument de Tindalvilla te Bussum.

Wil je zien waar ik mijn schilderijen maak? Dan is dit de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. Er kijken gemiddeld 850.000 mensen….  kopieer hier de link naar de samenvatting van de uitzending (8 minuten):

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/wooninspiratie/video/appartement-tindal-toren-in-bussum

Al leven we ‘op stand’, het leven van een kunstenaar is heus niet altijd glamoureus:

Voordat ik sprankelend met een wijntje in de galerie naast mijn werk sta… Sjouwen, inpakken, nog meer sjouwen, inladen, uitladen, sjouwen, boren schroeven, spijkeren, ophangen, opnieuw hangen. En altijd vieze kleding en handen, maar uiteindelijk met de beloning: inspirerende gesprekken, leuke nieuwe mensen ontmoeten, verbinden en natuurlijk de spontane aankopen van mijn schilderijen.

Eind maart had ik een expositie in een galerie op de Denneweg, de culturele hotspot van Den Haag, de stad waar ik mijn halve leven gewoond heb. Dankzij de spontane uitnodiging van vrienden om de wijnproeverij van MilleMillet (heerlijke wijnen van Chateau de Millet, Gascogne) extra kleur te geven, ontstond er een mooie symbiose van wijn en kunst.
Net als bij het maken van een schilderij is het optimaliseren van smaak, geur en kleur van wijn vakmanschap. Bij wijn is het proces onderhevig aan de omgevingsfactoren, zoals klimaat, terroir, soort druif en nog veel meer. Het is kunstig om daar zo’n goddelijke drank van te maken. Ervaring en het doorgeven van kennis is hierbij essentieel.
Ook bij schilderen zijn er diverse factoren van invloed, onder andere:

·      Technische kennis van de materialen en de methoden om verf aan te brengen.
·      Kleurenkennis: de tonen en contrastwaarden van de kleuren die je gebruikt.
·      Compositie: het verschil tussen een spannend of saai ‘plaatje’.

Het allerbelangrijkst is echter ervaring en visualisatie van de belevingswereld van de schilder. Dat levert als het goed is een kunstwerk op. Daar proost ik dan graag op met een goed glas wijn, en dat voelt toch wel glamoureus…
PROOST!
Volgende keer meer over nieuws over mij in de MEDIA: glossy magazines!

10 gratis start-up tips om te gaan schilderen

Met deze starters tips & tools maak jij je mooiste schilderij.

Gefeliciteerd je gaat schilderen! Check je inbox voor de 10 tips om hier een succes van te maken.