Lifecoaching

RUST:
Weer weten wie je bent, wat je wilt èn hoe je dat bereikt?

Naast mijn schilderworkshops geef ik ook life-coaching workshops om op meer vlakken kleur in je leven te brengen.

Ik werk met een kleurrijk palet van krachtige trainingen met combinatie van natuur, creatie, mindfulness en yoga.

“Het leven is niet bedoeld om te overleven
maar ook om van te genieten”

Dit geldt voor alle gebieden van ons leven. Vol vertrouwen in het leven staan en weten dat er altijd weer nieuwe mogelijkheden zijn, met compassie voor jezelf en onze medemens is mijn missie. Meebewegen met dat wat er komt met een kalme, ontvankelijke, open houding. Weten dat er naast moeilijke periodes altijd weer mooie momenten ontstaan, niets blijft zoals het is, dat kan hoop geven in zware tijden, maar leert ons ook dat we niet teveel moeten hechten en vastklampen aan onze ‘fijne’ momenten waarin we geluksgevoel ervaren. Zéker, laten we ervan genieten, maar op een zachte ontspannen manier zonder angst dat het straks misschien alweer voorbij is.

Stress & ontspanning

We zijn allemaal gewend om met een flinke dosis stress te leven. Onze levens zijn ‘vol” met mooie, minder mooie, en vervelende zaken, en een aantal dingen die nou eenmaal gewoon moeten. Om ons heen lijkt iedereen dat makkelijk aan te kunnen, dus denken we dat wij het ook maar moeten, of we doen er zelfs nog een schepje bij…. tot het opeens niet meer lukt en je haast je bed niet meer uit kunt komen, of nergens meer plezier in hebt.

​We zijn vergeten dat stress niet een normale conditie is, dat het bedoelt is voor uitzonderlijke situaties, waarbij de stresshormonen ons helpen te focussen, om uit de bedreigende situatie te komen. Wij slaan alle stresshormonen op tot ze op een hoogte zijn waarbij je ziek wordt. Ons lichaam geeft vaak al in een veel eerder stadium aan dat er iets niet goed gaat, maar deze signalen slaan we in de wind omdat het even niet uitkomt, òf omdat we de verbinding met ons lichaam kwijt zijn en niet meer voelen wat er in ons lijf gebeurt. We zijn dit verleerd, maar deze connectie is essentieel voor een leven in balans.

​​Door een combinatie van fysieke en mentale oefeningen krijg je inzicht in je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. We visualiseren je doelen, wensen, angsten en competenties. Hiermee leer je patronen en valkuilen te doorzien, keuzes te maken die goed zijn voor jou, prioriteiten te stellen, een betere focus te ontwikkelen en maak je een actieplan om je wensen en doelen te realiseren. Met deze ontspannen levenshouding als kalme basis ontstaat er meer vertrouwen in je eigen vermogen.

Bekijk mijn speciaal hiervoor ingerichte website hiervoor.