LIFE COACHING
beter zonder stress

ALLES WAT JE NODIG HEBT

 

Kijk hier vast rond

of ga naar mijn coaching website:

 

smiddlenotext53kb copy.jpg

YOGA

LOVE COLOURS OF BODY
Yoga therapie

 

Yoga is de fysieke manier om met stress om te gaan. Het leert je te signalen in je lichaam te herkennen. Het is de ideale manier om fysiek en mentaal te ontspannen. Yoga geeft kracht en flexibiliteit 

Met een fysiopraktijk heb ik een yogatherapieles samengesteld voor mensen die tijdelijk of permanent fysieke of geestelijke beperking ervaren). Meer rust en ruimte bij klachten - of juist bij klachten - in een veilige les bij mij.

 

ADEM

Je adem is altijd bij je en meestal zijn we er niet van bewust en gaat het natuurlijk en vanzelfsprekend. Pas op het moment dat we ervaren dat dit niet zo makkelijk gaat kan het een probleem worden. Door bewust contact te leggen met je lichaam en adem, ga je spanning en blokkades in je lichaam waarnemen. Met oefeningen leer je zelf weer controle te krijgen over je adem en te ontspannen. Ook ontdek je dat vooral stress en angst van grote invloed is op je adem. De invloed van je adem op je gedachten en andersom is wezenlijk.

 

Individuele lessen: 

Jouw moment, jouw tijd. Aan de hand van een intake stel ik een serie lessen samen, speciaal afgestemd op jouw wensen. Je krijgt een hand-out mee zodat je ook thuis kunt oefenen. 

 

Exclusieve groepslessen:

Mindful yoga: Rustige les met persoonlijke aandacht voor je fysieke en mentale klachten en ruimte voor contemplatie, bewustwording en opbouwen van vertrouwen in lichaam en geest.

NATUUR

LOVE COLOURS OF NATURE
natuurlijk herstel met vitamine N

Je hoeft niet buitengewone activiteiten in de natuur te beleven, om de voordelen te gaan ervaren. Zelfs door een paar minuten te nemen om te genieten van bloeiende bloemen, of een zonsondergang, kun je je welzijn al vergroten. 

Waarom zou het zo'n positieve uitwerking hebben? Het lijkt erop dat we, door ons deel van het grote geheel te voelen, ervoor zorgt dat je je zorgen over verleden of huidige problemen in het niet verdwijnen als je dit vergelijkt met het grote waarvan wij onderdeel zijn.

Daarnaast geven ook de fysieke beweging buiten en verbondenheid/vriendschap in geval van een groepstrip een groter gevoel van welzijn. Ook wordt vaak een gevoel van dankbaarheid ervaren wanneer je in de natuur/buiten bent, wat weer leidt tot een meer bevredigd leven. Daarom kan je bij mij naast natuurcoaching ook mindful sessies in de natuur volgen.

 

Als natuurcoach werk ik met een programma van vijf sessies. 

Hierbij stellen we je doelen vast, kijken wat je weerhoudt deze te bereiken. We bekrachtigen je competenties en zetten deze in bij het maken van je actieplan.

De natuur ingaan om lichamelijk en geestelijk te helen: Je kunt in elk park zelf bosbaden. Maar samen maken we er een gehele ervaring van, inclusief opdrachten en coaching.  Hoe kan je in de huidige wereld zo 'natuurlijk' mogelijk leven. Ga je mee 'terug naar je natuur'? 

MINDFUL

LOVE COLOURS OF MIND
mindfulnesstraining

 

We vinden het heel normaal om ons lichaam te trainen. Maar het overgrote deel van ons leven zijn we met gedachten bezig. Mentale training kan zoveel brengen.In de oorspronkelijke 8-weekse training van Jon Kabat-Zinn leer je je gedachten, gevoelens en fysieke sensaties te onderscheiden en daardoor bewuster om te gaan met situaties. Het kan je helpen juiste keuzes te maken waardoor je steviger in het leven staat. Mijn ervaring heeft geleerd dat veel mensen het lastig vinden de 8-weekse cursus met oefening thuis ten volle te benutten. Ik benader het zachter natuurlijker. Als je wilt krijg je opdrachten om thuis uit te voeren: zoals met alles geldt ook hierbij dat meer oefenen een beter resultaat oplevert. Stap voor stap krijg je steeds meer routine en merk je dat je het onderdeel wordt van je manier van denken en doen, of liever nog: van je ZIJN:)!

"MEDITATIE IS NIETS ANDERS DAN JEZELF ZIJN EN WETEN WIE DAT IS.

HET GAAT OM HET BESEF DAT JE OP HET PAD BENT VAN JOUW LEVEN,

OF JE HET LEUK VINDT OF NIET."

- Jon Kabat-Zinn (grondlegger mindfulness)

 

Door een training te gaan volgen vóór je klachten hebt kun je onderstaande problemen vermijden. Het is een manier om goed voor jezelf te gaan zorgen en het wordt een krachtige, bewuste manier van leven.

 

angst, burnout, depressie, gezondheidsklachten, hyperventilatie, paniekaanvallen, (chronische) pijn, slaapproblemen, stress, zelfwaardering

De volgende kernwaarden zullen je helpen bij het verbeteren van je welzijn.

niet oordelen - vertrouwen - frisse blik - geduld - niet resultaatgericht - acceptatie - loslaten - compassie