Opleiding en verdieping 
Na een commerciële HBO volgde Jantien diverse kunstopleidingen.
Zoals een oriëntatieopleiding op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, maar ook cursussen op de Vrije Academie Den Haag. Schilderlessen volgde ze bij José Raayman (stillevens), Rudolf Kortenhorst (portretten), Rineke Kop (abstract) en Annelies van Capelleveen (model). Afgelopen jaar had ze een jaar les bij Arjan van Gent, waarbij ze de portretschilderkunst volgens de oude meesters (Rembrandt en Vermeer) zich eigen maakte. Daarna volgde zij portretlessen naar model bij Marike Bok en Pien Hazenberg, bij wie zij al eerder les had. Beiden schilders wiens stijl zij zeer bewondert. Zelf geeft Jantien ook teken- en schilderles.

 

Gelaagdheid en spanning 
Jantien schildert portretten, stillevens (beide olie op doek) en abstracten (acryl). Haar passie ligt bij grote abstracten. Deze abstracten zijn veelkleurig, harmonieus en zeer krachtig. Er zit veel gevoel, beweging, diepte en balans in de gelaagde schilderijen.

In alle schilderijen zit een zekere spanning. De abstracten zijn vooral geschilderd met acrylverf, op linnen of paneel.

Sinds 2009 schildert Jantien ook weer portretten. Aangezien dit veel vraagt van techniek en observatie, is dit voor haar een grote uitdaging. Het weergeven van een persoon in zijn 'wezen'  vergt beheersing van techniek en natuurlijk ook vertrouwen van het model/de opdrachtgever!


Passie en inspiratie 
Jantien verbeeldt haar gedachten en diepste emoties op een gepassioneerde manier in haar schilderijen. Deze zijn veelzijdig en gevarieerd, een weerspiegeling van haar wezen. Haar schilderijen zijn op diverse manieren te beleven, zoals ook ieder mens diverse ‘lagen’ heeft.

Er blijft altijd een stukje afgedekt, een raadsel, open voor iedere interpretatie. Inspiratie krijgt zij uit haar beleving van gebeurtenissen, momentopnames uit het leven, zowel uit contacten met mensen als uit de natuur en niet in het minst uit muziek, haar andere passie.

Na jaren in alle rust voor zichzelf geschilderd te hebben, riepen haar schilderijen zo veel belangstelling op dat zij heeft besloten haar kunst met anderen te delen.

 

Emoties en beleving 
Zelf zegt zij:

“Al mijn schilderijen zijn mij dierbaar.
Zij geven een gedeelte van mij weer, dat moeilijk te verwoorden is.
In het verleden hield ik mijn werk voor mijzelf.
Nu deel ik mijn kunst graag met iedereen bij wie het gevoelens oproept.
Het is niet mijn ultieme doel, maar het is mooi als mijn creaties anderen raken.”

 

Naast mijn schilderwerkzaamheden heb ik een Studio voor Stressmanagement, met yoga, mindfulness, hartcoherentie en schilderles. Zie voor meer info