Workshop Zoete Zomer Zotheid

Gooise taferelen, lol en flow in een prachtige Gooise villatuin       (of ín de villa bij regen:)

Schilder- of tekenervaring niet nodig

Flow: een zalige zomermiddag

Ken je dat gevoel van waar was de tijd? Dat kan je overkomen als je in een ‘flow’ zit: je wordt gedragen door dat wat je op dat moment doet, tijd speelt geen rol meer en gedachten lijken wel uitgeschakeld. Schilderen is zo’n bezigheid waarbij je dat kan overkomen. Ook vertelt het je veel over je eigen situatie op dat moment: ben je vrolijk, somber, fit of uitgeblust, rustig of gehaast? Wat gebeurt er op het doek? Welke kleuren gebruik je? Ook als je denkt niet te kunnen tekenen of schilderen, zal je merken dat je prachtige dingen kunt maken en vooral veel plezier kunt beleven aan het creatieve proces. Kunst en creatie met rust en natuur, lol en lekkernijen… Ik neem je graag mee naar de plek van rust in jezelf en help je uit je hoofd naar je hart, de plek van inspiratie. Je maakt met je eigen kleurenpalet in een flow je unieke kunstwerk en neemt dit met een ontspannen en voldaan gevoel mee naar huis.

Ik kijk ernaar uit om er samen een magische middag van te maken.

Datum:

Zaterdag 30 juli en 27 augustus 2022

Tijd:

van 13.30 tot 17.30

Locatie:

TINDALVILLA Nieuwe ’s-Gravelandseweg 21A, BUSSUM

Goed met auto en trein bereikbaar (nog geen 10 minuten wandelen). Routebeschrijving volgt na inschrijving.

Voor wie:

Iedereen die een potlood of penceel kan vasthouden vanaf 18 jaar.

En mocht je goede hand ‘t even niet doen dan daag ik je uit je andere hand te gebruiken, de mooiste dingen kunnen ontstaan, sowieso wel leuk eens te proberen!! Alle niveaus zijn welkom.

Deze middag voel je je net als de beroemde kunstenaars uit het Gooi

Rietgedekte boerderijtjes, glooiende heidevelden en de schaapskudde. Het Gooi inspireerde kunstenaars als Mauve en Mondriaan en Sluijters al in het verleden. Geen wonder dat de mooie kunstenaarsdorpen ook nu nog zo in trek zijn bij kunstenaars en als woonplek.

Voel je als Van Gogh, Mauve of Sluijters, zet je rieten hoedje op, knoop een sjaaltje om je nek, maak je handen lekker vies, klieder met verf (of teken netjes met potlood als je dat liever wilt:).

Ervaar zelf hoe het is om hier in ‘t Gooi te verblijven en te schilderen. Maak er een dagje of weekend van en doe inspiratie op in de omgeving. Bij inschrijving ontvang je wat linkjes voor ideeën om er een zalig zomerweekend van te maken.

TindalVilla

Midden in het Gooi ligt de Bussumse wijk ‘Het Spiegel’, één van de oudste en mooiste villaparken in Nederland. In deze lommerlijke wijk staat het prachtige rijksmonument de TindalVilla, hier vindt deze zalige zomermiddag plaats.

De Engelse tuin

In de Engelse parktuin van de villa gaan we rondstruinen en maken we ons hoofd leeg en vullen ons hart èn ons doek. Vol met de geuren en kleuren van wat de natuur ons te bieden heeft. Je hoeft niet het bos in om natuur te beleven, dat ga je hier ervaren.

Het atelier

Als ons brein tot rust is gekomen komt er ruimte voor creatie. Vanuit je binnenste borrelen vormen, plaatjes en gevoelens op die jij gaat vastleggen op je papier, en mee naar huis neemt. Bij mooi weer zitten we in de tuin of op het terras, en anders gaan we naar binnen.

Programma

13.30 welkom (inloop vanaf 13.15)

13.45 – 14.45 Sessie 1

We starten met een korte kennismaking en wat theorie – een kleine toelichting op de materialen en simpele basiskennis voor een mooi resultaat. Daarna krijg je je schilderspullen en ga je in je eigen tempo de tuin verkennen en zoek je een plekje waar je jouw moois gaat maken.

15.00 – 15.30 Pauze

15.30 – 17.00 Sessie 2

Je zult merken dat je na de pauze je werk  met een frisse blik ziet. Wellicht wil je het anders voortzetten. Ik help je om zonder oordelen en verwachtingen weer in je creatieve flow te komen. Het gaat vandaag niet om te leren tekenen of schilderen, maar om de ervaring van iets creëren, je gedachten en gevoelens kleur, vorm en structuur te geven, je drukt dit uit met beeldtaal.

17.00 – 17.30 Afronding

Als je het leuk vindt kunnen we jullie kunstwerken en het creatieproces nabespreken. Wat heb je ontdekt, hoe was het voor je? Wat verbeeldt jouw werk? Dit is vaak heel leuk en levendig want vol herkenning. Ik kan je vast verklappen dat het schilderproces volgens een bepaalde volgorde verloopt…. 🙂 – of als je liever wilt kan je ook in stilte nagenieten in de tuin.

Dit is een exclusieve workshop
voor maximaal 8 deelnemers

Workshop data

Er staan zoete zomerworkshops op de volgende data gepland:

 • Zaterdag 30 juli – VOL
 • Zaterdag 27 augustus

Wil je meedoen? Boek dan je plek door je hierboven in te schrijven. De datum waarop je wilt meedoen kun je na inschrijving reserveren.

Dit krijg je

 • in een flow jouw schitterend schilderij maken
 • je gaat met je eigen uniek kunstwerk naar huis
 • ontspannen bezig zijn, lol en trots op je creatie
 • professionele begeleiding
 • je leert de belangrijkste basistechnieken
 • kleine groep dus persoonlijke aandacht
 • schetsboekje
 • jouw tijd jouw moment
 • alle materialen aanwezig: hoogste kwaliteit verf, canvas, papier
 • zoveel koffie en thee als je wilt met zoete en hartige lekkers
Kom je samen met vriend(in) 75,- per persoon.
 Normale prijs 99,- per persoon.

Een (mid)dag op maat

Natuurlijk kan je ook met je eigen groep een middag of ochtend boeken, kom met je team, klanten, familie of vrienden en maak er een dag van om nooit te vergeten!

Hiernaast zie je een aantal voorbeelden van kunstwerken van deelnemers aan mijn workshops buiten in de natuur.

Werk van cursisten:

“Het was zó’n heerlijke ontspannen dag, met jouw hulp heb ik een prachtig abstract schilderij gemaakt!”

– Lucia van der Eng

“Ik had nooit gedacht dat schilderen je zo’n spiegel voorhoudt.”

-deelnemer jonge talenten

“Het was heerlijk om zo lekker los te gaan en te genieten van het proces zelf. Dit gaat mij ook helpen in mijn werk.”

– Coachee dagcursus

10 gratis start-up tips om te gaan schilderen

Met deze starters tips & tools maak jij je mooiste schilderij.

Gefeliciteerd je gaat schilderen! Check je inbox voor de 10 tips om hier een succes van te maken.