christ.jpg

Benieuwd wat mijn inspiratiebron is en hoe ik dat beleef?

Mijn Inspiratie en Beleving

GELAAGDHEID EN SPANNING
Het eerdere werk van Jantien is portretten en stillevens (olie op doek) – ook in opdracht. De laatste jaren schildert ze groot abstract in acryl. Het witte doek kan confronterend en uitdagend zijn bij het visualiseren van gedachten en gevoelens. Kernwoorden bij het werk: verbinding, beweging, balans, gelaagdheid en spanning.

 

PASSIE EN INSPIRATIE 
Jantien verbeeldt haar gedachten en diepste emoties op een gepassioneerde manier in haar schilderijen, zoekende naar rust, stilte, harmonie, eenheid en heelheid van mens en natuur. Haar schilderijen zijn op diverse manieren te beleven, zoals ook ieder mens diverse ‘lagen’ heeft. Er blijft altijd een stukje afgedekt, een raadsel, open voor iedere interpretatie. De gevoelens en gedachten van Jantien zien er veelkleurig, harmonieus en zeer krachtig uit en geven haar fascinatie voor de aarde en natuur en de verbinding hiermee weer. Maar ook de connectie met jezelf en anderen is een terugkerend thema. Ze ziet het als opdracht om mensen balans en positieve energie te geven, hoop en geluk in hun leven te vinden. Mensen vinden lichtheid in haar coaching en door haar werk als beeldend kunstenaar. Kunst en coaching versterken elkaar. Momentopnames uit het leven en spiritualiteit van yoga en mindfulness vinden een plek op het doek. Het leven is niet statisch, niets blijft zoals het is, dat zie je ook in haar beweging in haar werk terug.

 

EMOTIES EN BELEVING

Ik vind het makkelijker mijn gedachten en gevoelens te visualiseren dan in woorden te vatten, mijn belevingswereld speelt zich af met verf op het doek. “Al mijn schilderijen zijn mij dierbaar. Het geeft een extra dimensie om kunst met anderen te delen. De gevoelens van herkenning en verbinding die het oproept is niet mijn ultieme doel, maar het is mooi als mijn creaties anderen raken”. “Ik hoop de wereld en het leven van anderen een stukje mooier,

liefdevoller en lichter te maken met mijn werk. Mensen voelen zich bij mijn werk beter door het gevoel van herkenning, hoop en verbinding”.

telefoon

0623282979

Email 

Follow

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram